Nis

Değerler Eğitimi Mart Ayı çalışmaları doğrultusunda "Oruç Bilinci" değeri okulumuzda işlendi.

Bu değer çerçevesinde okul içinde yapılan etkinlikler şu şekildedir:

*Okulumuz Değerler Eğitimi Panosu  öğrencilerimiz tarafından hazırlandı. Panoda iftar duası, Kadir gecesi yapılan dualara, oruç bilincine dair hadislere ve bu ay boyunca okunması faziletli olan zikirlere yer verildi. Panoda oluşturulan zikir köşesine zikirmatikler asılarak öğrencilerin gün içinde zikir çekmeleri hedeflendi.

* Okulumuz öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile birlikte ihtiyaç sahibi aileler için Sosyal Yardımlaşma Kulubü öncülüğünde Ramazan kolileri hazırlandı ve ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

* Her sınıf düzeyinde bilhassa Kur'an-ı Kerim derslerinde Meslek Dersleri öğretmenleri eşliğinde hatimler okunmakta ve mukabeleler yapılmakta.

*Son olarak okulumuzda Ramazan ayını ve orucu her daim hatırlayabileceğimiz bir köşe oluşturuldu.

Nis

Değerler eğitimi kulübü koordinesinde meslek dersleri öğretmenlerinden bir komisyon oluşturulmuştur. Komisyon şubat ayında okul içi ortaokulu öğrencileri arası 40 ayet 40 hadis lise öğrencileri arası 40 hadis yarışmasının ödüllü olarak yapılmasına karar vererek genel müdürlüğümüz sayfasında doküman temini sağlanmıştır. Ve yarışma duyurusunu yapmıştır. Yarışmanın mart ayının 3. Haftasında yapılması kararlaştırılmıştır. 40 ayet 40 hadis yarışması ile öğrencilerimizin kuranı kerimi ezberleme yanında anlamını da öğrenmelerini sağlama ve kuranı kerimi içselleştirmek manasına uygun davranmak, 40 hadisle öğrencilerimizin peygamber efendimizin hayatı ve sünneti hakkında bilgi sahibi olmalarını ve örnek hayatını içselleştirmelerini sağlamaktır.

Öğrencilerimiz yarışmaya yoğun ilgi göstermiş olup yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Nis

Hayatını ilim öğrenme ve öğrendiklerini genç nesillere adayan Gazeteci yazar Ramazan KAYAN şubat ayında, İlim Yayma Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı vefakâr öğretmen Nihat KORLAELÇİ'de Mart ayında eğitim yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz ile buluşturduk. İki şahsiyet de eğitim-öğretime adanmış hayatlarını, karşılaştıkları zorlukları ve hayat tecrübelerini öğretmenlerimiz ile paylaştılar özellikle içinde bulunduğumuz dönemin zor şartlarından eğitimci olmanın zorluklarını anlatırken bu dönemde eğitimci olmanın bizlere daha büyük sorumluklar yüklediğini iyi bir nesil yetiştirmenin öneminden bahsettiler. İki misafirimizle de güzel bir sohbet havasında geçen konferansın öğretmenlerimiz ve idarecilerimizden moral ve motivasyon açısından olumlu izlenimler oluşturmuştur.

Nis

Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin katkısıyla ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimiz için kampanya başlatarak ramazan kolileri hazırladık. Mübarek ramazan ayının paylaşma ruhunu, feyiz ve bereketini idrak ederek kolilerimizi  hazırlayan öğrencilerimiz, ailelerimize  koli dağıtımını da yaptı. Emeği geçen herkese çok teşekkür eder, hayırlı ramazanlar dileriz.

Mrt

Okulumuzda Şiddeti Önleme Yönelik Farkındalık Çalışmaları Yapildi.

Mrt

Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında okulumuzda öğrenciler ile buluşan ve alanları ile ilgili bilgi verip öğrencilerin sorularını cevaplayan Avukat Tahsin KALABALIK, Bankacı Fahrettin BAYDAŞ  ve Çocuk Gelişim Uzmanı Fatma AKTAŞ'a teşekkürlerimizi sunarız.

Mrt

Değerler Eğitimi Mart Ayı etkinlikleri çerçevesinde okul panomuz ayın değeri  "Yedi Güzel Adam - Okuma Bilinci" adlı başlıklar doğrultusunda hazırlandı.

Panomuzda "Yedi Güzel Adam" olarak tanınan şair ve yazarların güzide eserlerine yer verildi. Ayrıca  okumanın önemine dikkat çeken ayraçlar hazırlanıp panoda sergilendi.

Son olarak öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak adına kütüphane ortamında okuma etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Merhum Öğretmen Sabri BALUN adına hayırsever ailesinin katkısı ile okulumuzda teşrifatı tamamlanan Sabri BALUN Kütüphanesi ve Çalışma Salonu'nun açılışı Vali Yardımcımız Sayın Fatih KAYA, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Rahmi GÜNEY, Müdür Yardımcılarımız Sayın Yusuf TOKUŞ ve Haluk ÇAKAN;Şube  Müdürlerimiz Sayın Selahattin AKINCI, Fatih ERDİM, Mehmet ARSLAN ve merhum Sabri BALUN'un ailelelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Okulumuza yaptıkları bu anlamlı katkıdan dolayı Sabri BALUN ailesine ve tüm katılımcılara  teşekkür ederiz.

Mrt

Eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı.

Mrt

Değerler Eğitimi etkinlikleri kapsamında okulumuz bünyesinde "Yunus Emre Kimdir? - Tevazu Nedir?" adlı program öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirildi.

Programda Yunus Emre'nin  hayatına, şiirlerine yer verildi. Ayrıca tevazu konusuna değinildi. İlahi dinletileri ile program sona erdi.

Mrt

Okulumuzu ziyaret eden Gazeteci yazar Ramazan KAYAN'ı öğrencilerimizle buluşturduk.Güzel sunumlarından dolayı değerli hocalarımıza teşekkür ederiz.

12. sınıflarımıza YKS ve MSÜ sınavların yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Öğrencilerimize  moral ve motivasyon semineri okulumuz Rehber Öğretmenni Naciye ÇAĞIRMAN tarafından verildi.

Okulumuz öğretmenleri ile 12. ve 11. sınıfların deneme deneme analizi yapıldı.

Kas

Okulumuzun zemin katı koridor duvarları hat ve tezhip sanatı örnek çalışmaları ile donatılmış olup "İSLAM KÜLTÜR SANATALARI" koridoru oluşturulmuş olup ayrıca giriş katından başlamak üzere merdiven sahanlıkları Ayet ve Hadislerle donatılmıştır.