T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

PANSİYON KAYIT KILAVUZU

PANSİYON KAYIT KILAVUZU

 

T.C.

BİNGÖL VALİLİĞİ

CUMHURİYET KIZ ANADOLU İMAM HATİP  LİSESİ

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU

2023- 2024  EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

PANSİYON KAYIT KILAVUZU

 

PANSİYONA KAYIT İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

        Okulumuz kız pansiyonlu   olup 2023- 2024  Eğitim Öğretim Yılında boş bulunan yatılı

kontenjanlarına şartları taşıyan öğrencilerin, 2023- 2024  Eğitim Öğretim Yılı yerleştirme  puanı  dikkate alınarak puan sırasına göre  KAYITLARI yapılacaktır.

YATILILIK YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

a)  Örgün resmî ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine yatılı olarak devam etmek isteyenlerin  pansiyonlu  okullarda  okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan  okullarda  ise  İl/İlçe Yatılılık ve Bursluluk Komisyonlarına belgeleri ile birlikte 22-25 Ağustos 2023  tarihleri arasında saat 17.00’a  kadar aşağıdaki belgeleri eksiksiz bir şekilde  hazırlayıp okul idaresine teslim etmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar evrakını teslim etmeyenler sıralamaya dâhil edilmeyecektir.

b)  Okul Yatılılık ve Bursluluk Komisyonu  tarafından , 22-25 Ağustos 2023  tarihlerinde  alınan öğrenci müracaatları değerlendirilerek  parasız yatılı  öğrenci yerleştirme işlemleri                                   31 Ağustos 2023 tarihine kadar tamamlanarak okul sitesinden ilan edilecek ,kayıtlar e-Pansiyon üzerinden sisteme işlenecek ve yatılılığa yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

OKULUMUZ  PANSİYONUNA  YATILI  YERLEŞMEK  İSTEYEN  ÖĞRENCİLERDEN  İSTENECEK  BELGELER

1. "YATILI OKULDA OKUMASINDA BİR SAKINCA YOKTUR" ibaresinin yazılı olduğu sağlık ocağı veya devlet hastanesinden alınacak sağlık raporu. 

2. ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDÎ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME (Aile Ve Geçim Durumunu gösterir maddi durum beyannamesinde öngörülen ve bu beyana esas olan ailenin yıllık gelir durumunu gösteren resmi makamlardan (kurum saymanlığı, vergi dairesi ve diğer yetkili kurumlar) alınacak belgeler SGK, vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kurum ve kuruluşlarca "mühürlü" onaylanacaktır.) 

  • Öğrenci velisinin düzenli bir işi ve geliri yok ise  SGK’ dan "Hiçbir İşte Çalışmamaktadır; Geliri Yoktur." resmi evrakı alınacak ve kayıtta teslim edilecektir.

ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDÎ DURUMUNU GÖSTEREN BEYANNAME  EK-1                                  (BELGEYİ DOLDURMANIZ VE ONAYLATMANIZ İSTENECEKTİR.)

3. GELİR DURUMUNU GÖSTEREN RESMÎ BELGE. (2023 yılına ait olacak ve maaş aldığı kurumdan onaylı "mühürlü" alınacak.)

4. EŞ DURUM BELGESİ.(Eşi çalışıyorsa 2023 yılına ait olacak ve maaş aldığı kurumdan onaylı alınacak. Eşi çalışmıyorsa geliri olmadığını belgelemek için SGK veya vergi dairesinden alınacak onaylı "mühürlü" belgeler.)

5. BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLUNAN KİŞİ SAYISINI GÖSTEREN BELGE.(Aile –vukuatlı- nüfus kayıt örneği.)

6. YERLEŞİM YERİ BELGESİ

7. SINAV SONUÇ BELGESİ

8. Aşağıda belirtilen belgeler okul idaresinden alınacak doldurulup okul idaresine teslim edilecektir.

(VELİ İZİN BELGESİ-EVCİ İZİN FORMU-VELİ SÖZLEŞMESİ-ÖĞRENCİ SÖZLEŞMESİ-DEMİRBAŞ EŞYA TAAHHÜTNAMESİ-ÖĞRENCİ TANIMA FİŞİ)

PARASIZ YATILILIK SINIRI

  • Ailenin toplam yıllık geliri, ailedeki kişi sayısına bölünür. Çıkan sayı 2023  yılı Devlet Bütçesindeki M Cetvelindeki sınırın üstü paralı yatılı olur; altı olursa parasız yatılı olur.
  • Öğrenci ailesinin maddî durumunu gösteren beyanname ile diğer belgeler, Okul Parasız Yatılılık ve Bursluluk Komisyona girer; komisyon ilgili yönetmelik doğrultusunda karar verir. 
  • Gelir durum belgeleri, maaş alınan kurumdan alınır.
  • Öğrenci burslu ise "onaylı bursluluk belgesi veya yazısını" mezun olduğu okuldan (bursluluk sınavı öncesi okula teslim edilen burslulukla ilgili bütün evraklar ya da onaylı fotokopileri) resmî evrakla getirenlerin bursu, parasız yatılılığa dönüşür veya burslu olarak gündüzlü olurlar. 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.07.2023 - Güncelleme: 29.11.2023 14:46 - Görüntülenme: 191
  Beğen | 0  kişi beğendi